Cico Kranjčar u Jaski

Legendarni hrvatski nogometaš i trener Zlatko Cico Kranjčar posjetio je u četvrtak, 6. kolovoza 2020. Jastrebarsko i svojeg bliskog prijatelja Ninu Škrabea, autora popularne biografske knjige “Cico – od Maksimira do Ulice pjesnika”, objavljene 2002.

Jedan od najpopularnijih i najboljih nogometaša GNK Dinama u dugoj povijesti maksimirskog kluba (svojevremeno je njegov lik pretočen i u klupsku maskotu), osvajao je kao igrač državna prvenstva i kupove s Dinamom i bečkim Rapidom te bio prvi kapetan i jedan od prvih strijelaca nogometne reprezentacije Hrvatske (1990). Bio je i vrhunski igrač malog nogometa (s Controm je osvojio Kutiju šibica). Kao trener s Dinamom je dvaput osvojio dvostruku krunu i dvaput se s Purgerima plasirao u Ligu prvaka, državno prvenstvo osvojio je i sa Zagrebom, a s iranskim Sepahanom iz Isfahana državno prvenstvo i kup. Kao izbornik reprezentacije Hrvatske izborio je 2006. plasman na svjetsko nogometno prvenstvo bez poraza.

Zlatko Kranjčar je sa šampionskim sastavom Zagreba dvaput gostovao kod Jastrebova, a 2005, prigodom 80. Jaskinog rođendana izabran je za počasnog člana najstarijeg jaskanskog kluba. Prilikom dolaska u naš grad Cico je izrazio želju da posjeti i razgleda stadion “Marijan Bradvić”. Na Centrali su ga dočekali predsjednik Jaske Marin Banković i oružar Željko Idžaković. Oni su mu pokazali stadion i upoznali ga s Jaskinim rezultatima i planovima te razgovarali o sadašnjosti i budućnosti modrobijelog kluba. Cico je pokazao svoje iskreno oduševljenje izgledom i stanjem glavnog i pomoćnog terena te poligona za treniranje, ali i brojem registriranih nogometaša koji djeluju u našem klubu. Prisjetio se i svoje suradnje, igranja i prijateljstva s brojnim pojedincima koji su kao igrači, treneri i dužnosnici djelovali ili još uvijek djeluju u Jaski (Nino Sablić, Kruno Pinturić, Franjo Šeperić, Đalma Marković, Josip Gucmirtl, Drago Vabec, Marijan i Mislav Bradvić, Davorin Kopić, Damir Katovčić, Zlatko Peršin, Goran Filipović, Ivica i Tomislav Tadić itd). Izrazio je svoju spremnost da se uključi u organizaciju skore proslave 95. Jaskinog rođendana te obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da u sklopu proslave u Jaski gostuju veterani Dinama.

U pratnji Zlatka Kranjčara bio je i njegov prijatelj i kum, jaskanski zet Josip Cvitanović, poznati dirigent i skladatelj, ali i pasionirani nogometaš (u sezoni 1987/88. bio je čak i registriran za Jasku).