Franko Jukić – Jaskin “Braveheart”

Dragi prijatelji i navijači Nogometnog kluba Jaska, u ovom tjednu ćemo Vas upoznati s Frankom Jukićem, našim pouzdanim defenzivnim igračem koji može jednako kvalitetno odigrati na svim obrambenim pozicijama, a znao je uskočiti i na mjesto zadnjeg veznog. Svakako treba naglasiti da je spletom okolnosti naš Franko u više navrata u posljednje vrijeme znao čak i stati pred vrata i čuvati mrežu Jastrebova. Imati takvog “specijalca” veliko je bogatstvo za svaku momčad. Franko je podrijetlom iz hrvatskih viteških krajeva, po tati iz alkarskog Sinja, a po mami iz graničarskih Račinovaca (zapadni Srijem, glasovita Cvelferija). Taj njegov viteški duh ogleda se i u stilu Frankove igre. Franko je Jaskin “Braveheart” i Jaskin “Rob Roy”, momak velikog, neustrašivog srca. Kuda naš “Jastreb iz Hrastja” prođe, tamo trava više ne raste… Franko Jukić je na Centrali proveo svoj omladinski staž i nogometno odrastanje, a za seniorsku momčad Jaske nastupao je od 2009. do 2011. te od jeseni 2017, kada se vratio na svoju Centralu. Do sada je u dresu Jastrebova odigrao 55 seniorskih utakmica i postigao 1 pogodak, A sada Vas, dragi prijatelji, prepuštamo našem Franku…

Kad si rođen, gdje živiš?

FRANKO: Rođen sam 16. rujna 1992. u Zagrebu, a živim u Hrastju Plešivičkom.

U kojim si sve klubovima igrao?

FRANKO: Prošao sam cijeli podmladak NK Jaske, od limača do seniora, a kao senior sam pet godina igrao i za NK Sveta Jana.

Zašto igraš nogomet?

FRANKO: Nogomet mi je bio jedna od prvih i omiljenih zajedničkih igara s bratom i prijateljima dok sam bio dijete, a tako je i danas. Još uvijek boravak na terenu izaziva radost u meni.

Čime se baviš osim nogometa?

FRANKO: Radim u obiteljskoj firmi, u proizvodnji i poljoprivredi.

Čime se baviš u slobodno vrijeme?

FRANKO: Slobodno vrijeme provodim sa suprugom Josipom i prijateljima, igrajući pikado, gledajući TV….

Tvoj najdraži film?

FRANKO: Puno filmova me se dojmilo, ali najdraži mi je “Taksist”.

Najdraža vrste glazbe i glazbeni izvođač?

FRANKO: Uglavnom slušam sve, najviše hip hop, a najdraži izvođač mi je Frenkie.

Koliko dugo igraš za seniore Jaske?

FRANKO: Trenutno sam u seniorima Jaske od 2017, a igrao sam i u razdoblju od 2009. do 2011.

Od kojih trenera si najviše naučio?

FRANKO: Od svakog trenera sam dosta naučio, ne samo nogomet, nego sam stasao i kao osoba. Kroz mlađe kategorije najviše sam naučio od Anđelka Vlašića i Petra Bradvića, a u seniorima od Gorana Obradovića i Damira Katovčića. Također trenutno imam priliku učiti od današnjeg trenerskog dvojca i mojih suigrača, Mislava Bradvića i Viktora Šimanovića, prekaljenih Jastrebova, koji svojim iskustvom znatno olakšavaju stvari na terenu.

Koji ti je tvoj najdraži gol?

FRANKO: Najdraži gol sam postigao za Svetu Janu, za pobjedu u Kupu protiv Krašića.

Najdraža utakmica i zašto?

FRANKO: Uživam u svakoj utakmici, ali jedna od najdražih je definitivno debi za seniore Jaske protiv Naftaš Ivanića. Upao sam u momčad zbog kartona i ozljeda te pomogao klubu da dođe do tri boda.

Za koje nogometne klubove (u Hrvatskoj i svijetu) navijaš?

FRANKO: U Hrvatskoj za Jasku i Svetu Janu, a u svijetu za Barcelonu.

Tko je tvoj nogometni uzor?

FRANKO: Rivaldo.

Što tebi znači naš i tvoj NK Jaska, klub slavne tradicije, duge 95 godina?

FRANKO: NK Jaska je moj klub. Tu sam napravio prve nogometne korake, tu sam i odrastao. Ponosim se što sam Jastreb i član jednog takvog kolektiva jer znam što ime NK Jaska znači ljudima ovog kraja.

Tvoja poruka navijačima NK Jaska?

FRANKO: Hvala svim navijačima na bezuvjetnoj podršci u svakoj utakmici i siguran sam da ćemo im se odužiti dobrim igrama i rezultatima.