IN MEMORIAM: MIHAJLO KRENEK – BATA (28. rujna 1943. – 11. veljače 2020.)

Jaskansku sportsku javnost bolno je pogodila vijest o odlasku u vječnost legende Nogometnog kluba Jaska, Mihajla Kreneka Bate, dugogodišnjeg svestranog dužnosnika i igrača najstarijeg jaskanskog sportskog društva. Preminuo je nakon kratke i teške bolesti u 77. godini života. Među sportašima i brojnim Jaskancima poznat kao Bata, nadimak je dobio kao dugogodišnji poslovođa jaskanske trgovine “Borovo”.

Mihajlo Mijo Krenek rođen je 28. rujna 1943. u mjestu Djedina Rijeka, na Dilj gori (općina Čaglin, Požeško-slavonska županija). Trgovac zvanjem, od 1964. do 1966. igrao je za Jedinstvo iz Dvora na Uni, a zatim preselio u Jastrebarsko. Popularni Bata, dobri duh NK Jaske, punih 50 godina bio je nezamjenjivi dio drevnog kluba s Centrale. Debitirao je kao seniorski igrač modrobijelih još 1970. i sudjelovao u osvajanju Jaskine šampionske titule 1973. Nakon završetka seniorske karijere, 1976, igrao je i za veterane Jaske.

Ništa našem Bati nije bilo teško, kad je u pitanju bila njegova voljena Jaska. Djelovao je u klubu kao tajnik, blagajnik, predsjednik i oružar. Dugi niz godina ravnao je redarskom službom i brinuo o naplati ulaznica. Njegov topli i zarazni osmijeh te uvijek vedri, široki slavonski duh, bio je zaštitni znak svake seniorske i veteranske utakmice. Centrala je proteklih pet desetljeća bila njegov drugi dom.

Strastveni ribolovac, ljubitelj slavonske tamburaške glazbe i Zlatnih dukata, najviše je od svega uz svoju obitelj volio Nogometni klub Jaska, svoju najveću sportsku ljubav, u kojoj je proveo pola stoljeća, klub u kojem je proživio brojne lijepe dane i stekao mnoge drage i dobre prijatelje.

Sjećanje na našeg dragog Batu živjet će trajno u redovima našeg kluba, među njegovim igračima, navijačima i prijateljima. Tražit ćemo ga i uvijek nalaziti u licima njegovih najdražih, njegove voljene supruge Marije, njegovih kćeri Lidije i Mihaele, njegovih unuka Annamarije, Patricije i Mirte.

Pogreb Mihajla Kreneka održat će se u četvrtak, 13. veljače, u 13 sati, na Gradskom groblju u Jastrebarskom.

Neka mu je laka jaskanska i hrvatska zemlja koju je od srca volio! Počivao u miru Božjem!