Intervju s Davidom Lukom Gornikom

Dragi prijatelji Jastrebova s Centrale, ovoga puta ćemo Vam predstaviti našeg mladog i stasitog stopera Davida Luku Gornika. David je kompletan omladinski staž odradio u našem klubu (uz dvije godine u Vinogradaru), a od sezone 2017/18. je u kadru seniorske momčadi Jaske, za koju je do sada odigrao 57 utakmica, uz 4 postignuta pogotka. Nažalost, zbog teške ozljede već je šest mjeseci izvan pogona, a s nestrpljenjem očekujemo njegov povratak na travnjak, vjerujemo od početka ljetnih priprema za novu sezonu 2020/21. Izuzetno drag i pristojan mladić, s pozitivnim odnosom prema životu i prema nogometu, Jaskin “perpetuum mobile”, na igralištu je maksimalno djelotvoran i nazočan na svim dijelovima terena pa svojom igrom i “koracima od sedam milja” podsjeća na najbolje igračke dane Igora Bišćana. David je “Jastreb s Rečke ceste”, samog središta “Jastrebovog gnijezda”, a podrijetlom iz prekrasnog slavetićkog kraja koji je našem drevnom modrobijelom klubu dao čitav niz legendarnih igrača (Juraj Katovčić, Josip Balaško, Josip Novosel Cvek, Franjo Kozlovac, Damir Katovčić, Željko i Franjo Fratrić). Upoznajmo sada detaljnije našeg Davida…

Kad si rođen, gdje živiš?
DAVID LUKA: Rođen sam u Zagrebu 16. siječnja 1999, a živim u Jastrebarskom.

U kojim si sve klubovima igrao?
DAVID LUKA: Počeo sam igrati u Jaski, za koju sam igrao sve do kadeta kada sam otišao u Vinogradar i tamo ostao dvije godine. Nakon dvije godine u Vinogradaru ponovno sam se vratio u Jasku.

Zašto igraš nogomet?
DAVID LUKA: Nogomet je sastavni dio mog života. Igram ga od malena i igrat ću ga još dugo.

Čime se baviš osim nogometa?
DAVID LUKA: Studiram fizioterapiju na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Čime se baviš u slobodno vrijeme?
DAVID LUKA: Slobodno vrijeme volim provoditi u prirodi. Najčešće ga iskorištavam za vožnju bicikla i igranje nogometa.

Tvoj najdraži film?
DAVID LUKA: Ima ih stvarno dosta, ali evo da izdvojim neke – “1917”, “The Revenant”, “Inferno”.

Najdraža vrste glazbe i glazbeni izvođač?
DAVID LUKA: Od glazbe slušam većinom sve, tako da mi je teško izdvojiti neke najdraže izvođače.

Koliko dugo igraš za seniore Jaske?
DAVID LUKA: Za seniore Jaske igram tri godine.

Od kojih trenera si najviše naučio?
DAVID LUKA: Od svakog trenera se ponešto nauči. Najviše o nogometu sam naučio u ove posljednje tri godine igrajući za seniore Jaske od Damira Katovčića, koji nije bio samo trener- Ket je bio svima nama i više od trenera, osoba koja je s nama slavila i pobjede i poraze, osoba s kojom si mogao popričati o bilo čemu, i nevezano za nogomet. Uz Damira Katovčića htio bih istaknuti i moja dva suigrača, odnosno današnja trenera seniora Jaske, Mislava Bradvića i Viktora Šimanovića, uz koje sam zavolio poziciju stopera. Uz njih sam rastao iz utakmice u utakmicu. Oni su mi bili motivacija da svaku utakmicu dam svoj maksimum kako bih ispravio neke pogreške ili propuste suigrača, a isto tako sam znao da će oni meni čuvati leđa ako ja napravim koju pogrešku.

Koji ti je tvoj najdraži gol?
DAVID LUKA: Moj najdraži gol je ostvaren 20. rujna 2018. protiv Bestovja za vodstvo, kada sam s klupe ušao u igru zajedno s Karlom Novoselom, koji je tu utakmicu također postigao pogodak za 2:0. Od te utakmice i jedan i drugi nastupamo od prve minute.

Najdraža utakmica i zašto?
DAVID LUKA: Svaka utakmica u kojoj znam da sam dao svoj maksimum i da su moji suigrači dali svoj maksimum za mene je najdraža utakmica. To pobjedu čini jos slađom, a izgubljenu utakmicu čini motivacijom da sljedeću budemo još bolji!

Za koje nogometne klubove (u Hrvatskoj i svijetu) navijaš?
DAVID LUKA: GNK Dinamo Zagreb.

Tko je tvoj nogometni uzor?
DAVID LUKA: Sergio Ramos i Virgil van Dijk

Što tebi znači naš i tvoj NK Jaska, klub slavne tradicije, duge 95 godina?
DAVID LUKA: NK Jaska je klub koji svima nama znači puno. Svi se trudimo za klub dati svoj maksimum, a znamo da se trud uvijek nagradi.

Tvoja poruka navijačima NK Jaska?
DAVID LUKA: Zahvalan sam svakom navijaču koji dođe na Stadion Marijana Bradvića i prati nas prema pobjedi. Navijači su naš dvanaesri igrač, oni nam daju dodatnu motivaciju da damo svoj maksimum. Trenutno sam zbog ozljede koljena i sam navijač. Kako ne mogu biti uz svoje dečke na terenu, trudim ih se svaku utakmicu bodriti s tribina. Zato molim sve navijače da na svaku domaću utakmicu dođu u što većem broju!