JASKA – KLOKOČEVAC (4:0) (FOTO)

AUTOR: TOMISLAV TADIĆ
FOTO: IVICA KRČELIĆ

1. ŽNL ZAPAD – 7. KOLO
JASKA – KLOKOČEVAC 4 : 0 (3 : 0)

JASTREBARSKO – Stadion Marijan Bradvić Mara. Gledatelja 70. Sudac: Lešković (Zaprešić) 7. Pomoćnici: Vuković (Donji Laduč) i Šinko (Zaprešić). Delegat: Jagodić (Sveta Jana).
STRIJELCI: 1:0 – Tandarić (18), 2:0 – Tandarić (24), 3:0 – Všetečka (35), 4:0 – Všetečka (51).
JASKA: Budinšćak, Smičiklas, Miljević, Novosel, Cuković, Borovec (od 78. Vidas), Mravunac, Pintarić (od 66. Kurpes), Borković, Tandarić, Všetečka (od 73. Jerbić).
TRENERI: Mislav Bradvić i Viktor Šimanović.
KLOKOČEVAC: Bišćan, I. Kižlin (od 66. Bratelj), Beloša, Penić, Kos (od 67. D. Kižlin), Bortas, Pukšar (od 62. Lovrić), Hečimović, Opačak (od 75. Gestić), Becić (od 38. Matijaščić), Ladišić.
TRENER: Denis Murić.
IGRAČ UTAKMICE: Tin Borovec

Nakon trijumfalnog kup finala u Mladini, Jastrebovi su nastavili s uvjerljivim prezentacijama i pobjedama. U sedmom ligaškom kolu, na Centrali je “oružje” položio Klokočevac.

Gosti su se dobro držali prvih dvadesetak minuta, bili su rastrčani i agresivni, a onda Borovec prolazi po desnoj strani, šalje krasnu “rolicu” za Tandarića, koji pogađa za 1:0 prednost domaćih. Ubrzo potom, nakon sjajnog proigravanja Cukovića, Tandarić ponovno dolazi pred Bišćana i već je 2:0.

Nakon toga, gosti su potonuli, a domaći su se potpuno razigrali i s dva pogotka Všetečke, razriješili sve dvojbe oko pobjednika, ako ih je uopće i bilo. U zadnjih pola sata, Jaskanci su malo smanjili tempo, nogometnim žargonom rečeno – stali su na loptu, te mirno i rutinirano priveli utakmicu kraju.

Kod pobjedničke momčadi s Centrale, svi akteri zaslužuju pohvale, a posebno raspucani Tandarić i Všetečka, uz već poslovično razigrane i učinkovite Cukovića i Borkovića.

Ipak, jedno ime zaslužuje posebno poglavlje, a to je mladi Tin Borovec, novi izdanak i biser Jaske i jaskanskog nogometa. Njegove prezentacije ove sezone doista su impresivne, a njegovi prodori, driblinzi, lažnjaci, brzina i nogometni “vic” kojim dodatno oplemenjuje svoju igru, nerješiva su enigma za njegove čuvare. Na terenu djeluje kao prekaljeni profesionalac, a ne kao mladi, devetnaestogodišnji poletarac. Bude li se i dalje nogometno pravilno razvijao, a u to ne treba sumnjati, pred njim bi mogla biti doista krasna karijera. U utakmici protiv Klokočevca, bio je izravni asistent za prvi i treći pogodak, a četvrti je postignut nakon njegovog krasnog udarca i odbijanca na nogu Všetečki. I više nego dovoljno za titulu najboljeg igrača utakmice.