JASTREBOVI “SLETJELI” NA DESETO MJESTO

Iza nogometne momčadi Jaske je vrlo turbulentan jesenski dio sezone koji je počeo očajno, a završio vrlo dobro.

Proteklu polusezonu možemo podijeliti u dva dijela. Prvi dio jeseni bio je u znaku niza od startnih šest poraza, a sve kao posljedica loše odrađenih ljetnih priprema, slabog odaziva na treninge i niti jedne odigrane pripremne utakmice. Nakon prva dva kola klub je napustio trener Damir Katovčić, kojem se svakako treba odati priznanje i zahvalnost na puno toga učinjenog u protekle 3,5 godine. Nakon „Keta“ momčad je preuzeo stari lisac Branko Mraunac ali je spletom okolnosti trajao samo devedeset minuta, da bi potom trenerom Jastrebova bio imenovan kapetan momčadi Mislav Bradvić, koji je u dvostrukoj ulozi (igrač-trener) sa svojim najbližim suradnikom Viktorom Šimanovićem odradio vrlo dobar posao u drugom dijelu jesenske polusezone. Svakako treba pohvaliti i još uvijek „friškog“ predsjednika Marina Bankovića, koji je pohvatao sve „konce“ te u svojoj prvoj pravoj sezoni na čelu kluba sve bolje funkcionira i radi sve bolji posao. Nakon šest uvodnih posrtaja, u sljedećih devet nastupa upisano je čak šest pobjeda, osvojeno je 19 bodova, momčad se podigla, pojačala vratarom Perićem i povratnicima Borkovićem i Všetečkom te će prezimiti na 10. mjestu, s uhvaćenim priključkom s većinom klubova iz gornjeg dijela ligaškog poretka. Uz kvalitetne zimske pripreme i eventualno još poneko igračko osvježenje i pojačanje, Jastrebovi sigurno na proljeće mogu „uzletjeti“ do petog ili šestog mjesta gdje se i nalaze proteklih nekoliko sezona. Tijekom jeseni Jastrebovi su odigrali i dvije kup utakmice. Uvjerljivo su poraženi od Sutle-Laduč u Kupu NS Zagrebačke županije, a isto tako su uvjerljivo trijumfirali u Krašiću, u Kupu NS Jastrebarsko, čime su izborili plasman u polufinale i osigurali nastavak borbe za trofej. Sveukupno je protekle jeseni odigrano 17 službenih utakmica, a ostvareno je 7 pobjeda, 1 remi i 9 poraza, uz gol-razliku 35:37.

Iako je svaki igrač izvukao maksimum od sebe i dao doprinos momčadi u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima, neke pojedince ipak treba istaknuti i posebno pohvaliti. Josip Cuković bio je igrač jeseni. Motor koji je vukao momčad, probijao, proigravao, a u konačnici i šest puta poentirao. Josip Jurinić je prvi strijelac momčadi s osam postignutih pogodaka i dao je silan doprinos ove jeseni, a dojam je da „Jura“ sigurno može još ubojitije i bolje. Vjerujemo da će to u proljeće i pokazati. Samo da ga napokon počnu zaobilaziti ozljede. Tomislav Tandarić bio je najkonstantniji igrač jeseni i velika je snaga Jastrebova, igrač koji pokriva više pozicija u momčadi i koji gotovo ne zna podbaciti. Tu je naravno i kapetan Mislav Bradvić, ove jeseni s nešto manjom minutažom i izmijenjenom ulogom ali i nadalje od velikog značaja za momčad s Centrale. Zapažene role su odigrali i Antonio Smičiklas, Karlo Novosel i Tomislav Nad i zaslužuju sve pohvale ali ponavljamo još jednom, svi su dali dio sebe i zaslužni su za kasnojesenski preporod koji Jastrebovima donosi mirnu zimu, a potom, vjerujemo, dodatni iskorak prema gornjem domu ligaške karavane. Pred trenerskim dvojcem Bradvić-Šimanović sada je zadatak odraditi dobre zimske pripreme, a pred Upravom kluba u najmanju ruku sačuvati ovu momčad i bude li tako, Jaska bi trebala imati miran i nadasve pozitivan proljetni dio sezone u 1. ŽNL Zapad što bi bio lijep uvod u proslavu i obilježavanje 95. rođendana najstarijeg jaskanskog kluba.

Na kraju ove analize ćemo spomenuti sve igrače koji su ove polusezone branili boje Jastrebova s Centrale. To su: Ivan Perić, Mladen Nežić, Mark Krcivoj, Antonio Božić, Antonio Smičiklas, Tomislav Nad, Marko Miljević, David Luka Gornik, Ivan Borković, Dino Novosel, Viktor Šimanović, Tomi Kopić, Patrik Cipovec, Luka Pustaj, Florian Pintarić, Tomislav Šerić, Lovro Bubanović, Franko Jukić, Mislav Bradvić, Tomislav Tandarić, Karlo Novosel, Josip Cuković, Leon Budna, Josip Jurinić, Gabriel Koluder, Krunoslav Všetečka, Kristijan Kurpes, Tin Borovec, Emerik Obelić, Ignac Jerbić, Dominik Jurinić, Matija Bašić, Josip Torbar, Borna Bohaček i Nikola Huljina.

Tomislav Tadić