JASTREBOVI USPJEŠNO ISPLOVILI IZ LUKE

MLADOST (LUKA)-JASKA 0:4 (0:1)

U 10. kolu Prve županijske nogometne lige Zapad nogometaši Jaske izborili su novu uvjerljivu pobjedu. Na gostovanju kod Mladosti iz Luke, općinskog središta u zagorskom dijelu Zagrebačke županije, Jastrebovi su osvojili nova tri boda porazivši domaćina s 4:0 (3:0), iako su nastupili bez tri standardna prvotimca, Ivana Borkovića, Tomislava Nada (po tri žuta kartona) i Antonija Smičiklasa (ozljeda). Prema riječima trenera Jaske Mislava Bradvića i Viktora Šimanovića, njihovi su igrači na vrlo lošem, mekom igralištu od početka prilagodili teškim uvjetima i pokazali tko je gazda na terenu. Domaćini su, iako oslabljeni ozljedama nekolicine igrača, kao i uvijek dosad dokazali da su iskusna i tehnički dobro potkovana momčad, ali su protiv ove jeseni maksimalno spremnih i motiviranih Jastrebova odolijevali samo do polovice prvog poluvremena. Tada je Jaskin „zlatni cekin“ Borovec Tin gromovitim projektilom s dvadesetak metara uzdrmao i prečku i stativu te najavio da će Luka biti poplavljena. U 22. minuti okićki velemajstor Tomislav Tandarić ukrao je Lučanima jednu loptu i s oko 20 metara pogodio malu mrežicu lučkog gola za 1:0. U 30. minuti odvila se prekrasna akcija, u kojoj je sudjelovalo čitavo jato Jastrebova, a točku na „i“ stavio je viloviti „bečki Jastreb“ Dominik Stipić koji je zatresao mrežu za 2:0. Svoj treći pogodak Jastrebovi su ostvarili u 41. minuti kad je Jaskin nezaustavljivi „neboder“ Krunoslav Všetečka sjajno proigrao kapetana Josipa Cukovića, a „Cuki“ gusarski namagarčio izvrsnog vratara Mladosti Gorana Grbu gurnuvši mu loptu kroz noge za 3:0. U drugom poluvremenu jedini zgoditak pao je u 74. minuti nakon briljatnog prodora Tina Borovca koji je fino poslužio Josipa Cukovića, a „vođa palube“ suptilno odigrao povratnu loptu za svojeg centarfora Krunu Všetečku. „Mighty Crown“ silovito je potom smjestio loptu pod prečku za konačnih 4:0.

Naš vrijedni novinar i marljivi statističar Tomislav Tadić izračunao je nakon dvoboja da Jastrebovi nisu primili pogotka već pune 564 minute. To je prilika da skinemo kapu pred Jaskinim vrsnim, iskusnim vratarima, „panterom iz Mladinske ulice“ Mladenom Nežićem i „svetojanskim tigrom“ Danijelom Budinšćakom. No, Viktor Šimanović i Mislav Bradvić ističu da je to i zasluga cijele momčadi jer faza Jaskine obrane počinje već na protivničkoj polovici pa u defenzivnim zadacima uz „ministarstvo obrane“ sudjeluje i vezni red i navala. Ambiciozni i agilni trenerski tandem zamolio nas je da osim već spomenutih nogometaša, koji su sudjelovali u postizanju golova, pohvalimo i sve ostale igrače. Tu je i poslovično neumorna „radilica“ Luka Mravunac te neprelazni stoperski dvojac Marko Miljević i Tomi Kopić. Pridodajmo tome i dvojicu blistavih „bisera“ iz Jaskine bogate „draguljarnice“, „črnilovečkog Jastreba“ Karla Novosela i „malog princa“ Kristijana Kurpesa, koji jednako dobro igraju i na pozicijama krilnih braniča kao i u veznom redu.

Zanimljiva je činjenica da je Jaskinu kapetansku traku nakon izlaska iz igre Josipa Cukovića i Krunoslava Všetečke prvi put nosio „okićki Jastreb“ Tomislav Tandarić. Nakon Zlatka Peršina-Moše i Stjepana Puščaka-Pepe, dvojice legendarnih Okićanaca, koji su se zlatnim slovima upisali u povijest najstarijeg jaskanskog kluba, Tomislav Tandarić je zaista na dobrom putu da postane treći u nizu tih Jaskinih okićkih velikana. Istaknimo na kraju da su domaćini iz Luke, s kojima Jaska već godinama ima bliske, prijateljske odnose, i ovaj put iskazali svoju gostoljubivost i druželjubivost, što je u amaterskom, dragovoljačkom nogometu dodatna, izuzetno draga i vrijedna sastavnica, o čemu preplaćeni profesionalci mogu samo sanjati.

Modrobijele Jaskine boje u Luki su časno branili: Mladen Nežić, Kristijan Kurpes, Marko Miljević, Tomi Kopić, Karlo Novosel, Luka Mravunac, Dominik Stipić, Tomislav Tandarić, Tin Borovec, Krunoslav Všetečka i Josip Cuković te Luka Štefić, Florian Pintarić, Fran Vidas, Franko Jukić i Patrik Cipovec.