Krunoslav Všetečka: JASKA NAM PUNO ZNAČI

Dragi prijatelji Jastrebova s Centrale, nastavljamo s predstavljanjem naših prvotimaca, a red je došao na našeg centarfora Krunoslava Všetečku. Jaskin „neboder“ potomak je stare i ugledne jaskanske obitelji, sin legendarnog zapovjednika u Domovinskom ratu, pukovnika Čedomila Všetečke. Prije nego Vam se popularni Šetka sam detaljnije predstavi, za uvod ćemo spomenuti da je za seniorsku momčad Jaske do sada skupio 119 nastupa uz 75 postignutih pogodaka. Dres prve momčadi Jastrebova nosio je od kolovoza 2009. do lipnja 2012, a na Centralu se vratio početkom listopada 2019. A sada da čujemo Šetku…

Kad si rođen, gdje živiš?
KRUNOSLAV: Rođen sam u Zagrebu, živim u Jastrebarskom u obiteljskoj kući.

U kojim si sve klubovima igrao?
KRUNOSLAV: Počeo sam igrati nogomet u NK Karlovac, kao klinac došao sam u NK Cvetković, nakon toga u Jasku pa u NK Vinogradar. To su vremena limača, kadeta i juniora. Seniorski nogomet sam igrao za Vinogradar, Jasku, Kupinec, Rakov Potok i Svetu Janu.

Zašto igraš nogomet?
KRUNOSLAV: Zato jer je nogomet život, od kad smo klinci bili nije postojalo ništa drugo osim nogometne lopte. Nogomet i ekipa su uvijek bili tu!

Čime se baviš osim nogometa?
KRUNOSLAV: Osim nogometom veliki sam ljubitelj ribolova, to je jedna velika relaksacija. Tko to voli razumije što govorim.

Čime se baviš u slobodno vrijeme?
KRUNOSLAV: Danas slobodno vrijeme, kojeg je malo, provedem doma pred telkom ili negdje u prirodi s djevojkom.

Tvoj najdraži film?
KRUNOSLAV: Najdraži film… uff ima ih dosta koje volim pogledati više puta. Veliki sam ljubitelj Marvel produkcije, ali nijedan žanr mi nije stran.

Najdraža vrste glazbe i glazbeni izvođač?
Šta se glazbe tiče najviše slušam Otvoreni radio pa s tim i takvu vrstu glazbe. Nemam najdražeg izvođača, svi su mi OK.


Koliko dugo igraš za seniore Jaske?
KRUNOSLAV: U Jasku sam se vratio prošle polusezone, a koliko je to ukupno sezona, stvarno ne znam.

Od kojih trenera si najviše naučio?
KRUNOSLAV: Puno se trenera izmijenilo, od svakog nešto naučiš, svaki ima nešto novo za reći i objasniti, ali najviše pamtim Sinišu Idrizija. On mi je bio trener dok sam bio dijete, cijelu moju osnovnu i srednju školu. Iako je bio strog prema nama, nitko se nije više brinuo za nas u toj dobi, dolazio je u školu pitati kakve ocjene imamo, gledao nas je kad smo igrali razred protiv razreda. To mu nikad neću zaboraviti. Znali smo da nijedan trening neće bit lagan, ali nije bilo toga tko nije htio doći na trening. On bi došao po tebe doma, a onda si znao kaj te čeka. Hvala mu na tome što je na nas gledao kao na svoju djecu.

Koji ti je tvoj najdraži gol?
KRUNOSLAV: Najdraži gol mi je bio NK Šibeniku za 1:1 u 90. minuti na Šubićevcu, to nikad neću zaboraviti.

Najdraža utakmica i zašto?
KRUNOSLAV: Ma svaka utakmica u kojoj pobijediš na kraju.

Za koje nogometne klubove (u Hrvatskoj i svijetu) navijaš?
KRUNOSLAV: U Hrvatskoj naravno za Dinamo, a u svijetu za Real Madrid.

Tko je tvoj nogometni uzor?
KRUNOSLAV: Ronaldo, i “pravi” i Cristiano Ronaldo. Imam još igrača koje volim jer kod svakog ima ono nešto čemu težiš.

Što tebi znači naš i tvoj NK Jaska, klub slavne tradicije, duge 95 godina?
KRUNOSLAV: Jaska je klub koji svima nama znači puno, simbol našeg grada, zato sam se i ja vratio, kao i još nekoliko igrača sa mnom. Svi mi u klubu, počevši od predsjednika Marina Bankovića, trenera Mislava Bradvića i Viktora Šimanovića, želimo, hoćemo i možemo puno više od ove lige u kojoj smo sada. Uprava se stvarno trudi oko nas seniora i oko cijelog kluba, a nadam se da im mi kao momčad polako to sve vraćamo. Vjerujem kad kažem da možemo bolje i da ćemo to iduće sezone i pokazati. Iako, ni u ovoj sezoni još nije kraj!

Tvoja poruka navijačima NK Jaska?
KRUNOSLAV: Zahvalio bih našim navijačima koji nas prate i bodre na utakmicama. Poručujem im da ćemo se maksimalno potruditi da budemo što bolji na terenu. Naši navijači mogu biti sigurni da ćemo uskoro slaviti osvajanje još jednog pehara na Stadionu Marijan Bradvić Mara!