Mladen Nežić – školovani vratar plemenitog kova

Dragi navijači i prijatelji Jastrebova, u ovome tjednu ćemo Vam predstaviti našeg čuvara mreže Mladena Nežića. Mladen se prošlog ljeta vratio u svoj matični klub na Centralu, ali je zbog problema s koljenom, koje je tijekom jeseni i operirao, branio vrata Jaske samo u utakmici 1. kola u Klokočevcu, još krajem kolovoza prošle godine. Vjerujemo da će sljedeća sezona donijeti njegov veliki povratak među vratnice. Mladen je veći dio svojeg nogometnog školovanja proveo upravo u Jaski. Bio je član nezaboravnog, sjajnog pionirskog naraštaja trenera Siniše Idrizija. Za seniore Jaske debitirao je 8. kolovoza 2009. u prijateljskom nadmetanju na gostovanju u Bregani. Branio je za seniorsku momčad od 2009. do 2011. i osvajač je dvostruke krune u sezoni 2010/11. Iz te šampionske momčadi danas su među Jastrebovima uz Mladena „neboder“ Krunoslav Všetečka i „uskok“ Antonio Smičiklas. Za prvu momčad Jastrebova Mladen Nežić je do sada skupio 61 nastup, a vjerujemo da će već sljedeće sezone ta brojka znatno narasti. Mladen, „Jastreb iz Mladinske ulice“, školovani vratar plemenitog kova, podrijetlom je iz stare, ugledne donjorečke obitelji. Tako je Donja Reka nakon legendarnog Zdenka Ivančića „Mesa“ drevnom modrobijelom klubu darovala još jednog izvrsnog golmana.

Sada je vrijeme da prepustimo junaku ove priče da sam kaže nešto više o sebi…

Kad si rođen, gdje živiš?
MLADEN: Rođen sam 30. kolovoza 1990. u Zagrebu, a živim u obiteljskoj kući u Jastrebarskom.

U kojim si sve klubovima igrao?
MLADEN: Kroz podmladak sam igrao za Jasku i Vinogradar, a seniorski nogomet igrao sam za Jasku, Dinamo Okić, Draganić, Zdenčinu, Karlovac, Kupinec i eto me opet u Jaski. U Jasku sam se vratio prošle sezone, no imao sam peh s ozljedom koljena i odigrao sam samo jednu utakmicu, za sada.

Zašto igraš nogomet?
MLADEN: Nogomet igram zato jer sam ga zavolio kao klinac i zato jer je to bio jedini sport koji me privlačio. Tako je ostalo i do danas.

Čime se baviš osim nogometa?
MLADEN: Radim u tvornici oružja HS-produkt.

Čime se baviš u slobodno vrijeme?
MLADEN: U slobodno vrijeme bavim se vinogradarstvom te druženjem s prijateljima u prirodi.

Tvoj najdraži film?
MLADEN: Najdraži film… uh, to je teško pitanje jer ima dosta filmova koji su mi dobri, ali hajde, izdvojit ću jedan pa neka bude to “Plan za bijeg”.

Najdraža vrste glazbe i glazbeni izvođač?
MLADEN: Najčešće slušam Narodni radio pa onda i takav tip glazbe, iako mogu i druge stvari slušati. Najdraži izvođač hmm… to je malo teško pitanje jer su mi svi dobri pa ne bih nikoga izdvajao.

Od kojih trenera si najviše naučio?
MLADEN: Od svakoga trenera sam ponešto naučio, ali definitivno trener kojeg ću uvijek pamtiti, ne samo ja, već i cijela moja generacija, je Siniša Idrizi. Niti jedan trener nije se toliko brinuo o nama kao on. Išao je u školu provjeravati naše ocjene, kada smo bili bolesni znao nas je posjetiti kod kuće. Takve stvari su mi se urezale i ostale u lijepom sjećanju. Kako sam golman, a svi znamo da je i on bio uspješan golman Jaske, od njega sam najviše naučio i na tome sam mu zahvalan.

Koji ti je tvoj najdraži gol?
MLADEN: Najdraži gol nemam pošto sam golman i nisam se baš nešto golova nazabijao. Možda bih kao golman mogao govoriti o najdražim obranama. Ali, ima jedna anegdota. Jednu utakmicu sam igrao na mjestu napadača i dao na toj utakmici 3 gola pa eto, sva 3 su mi najdraža. Doduše, pobijedili smo tu utakmicu 27-0 pa to i nije tako teško bilo postići hahah..

Najdraža utakmica i zašto?
MLADEN: Nemam neku najdražu utakmicu, u biti svaku koju pobijedimo mi je tada najdraža…

Za koje nogometne klubove (u Hrvatskoj i svijetu) navijaš?
MLADEN: U Hrvatskoj za Dinamo, a u svijetu za Barcelonu.

Tko je tvoj nogometni uzor?
MLADEN: Nogometni uzori su mi Valdés i Buffon.

Što tebi znači naš i tvoj NK Jaska, klub slavne tradicije, duge 95 godina?
MLADEN: NK Jaska je klub u kojem sam odrastao, tu sam napravio prve nogometne korake i puno mi znači. Sada sam se nakon mnogo godina vratio u svoj klub da pomognem koliko mogu jer znam da Jaska može i mora puno više od ovoga gdje se sada nalazi. Vjerujem da ćemo to i ostvariti!

Tvoja poruka navijačima NK Jaska?
MLADEN: Navijačima bih zahvalio na podršci i na tome što nas prate, a isto tako vjerujem i nadam se ćemo uskoro ponovno slaviti naslov i da ćemo dignuti Jasku u neki viši rang, koji i zaslužuje.