DVA OSVOJENA KUPA I ČETVRTO MJESTO JASTREBOVA

AUTOR: TOMISLAV TADIĆ

Iza nogometaša Jaske vrlo je uspješna sezona. Momčad s Centrale u protekloj je sezoni 2020/21, osvojila četvrto mjesto u 1. ŽNL Zapad. U 34 ligaške runde, Jastrebovi su ubilježili 21 pobjedu, 3 remija i 10 poraza, osvojivši 66 bodova, uz gol-razliku 96:40. Osvojena su i dva pokala Kupa NS Jastrebarsko. U jesen prošle godine, Jaska je osvojila kup za sezonu 2019/20, a u samom finišu ove sezone, osvojen je i ovosezonski kup. Oba puta u finalu je svladana klinčaselska Mladost. Najprije 6:0 u Mladini, a zatim i 1:0 na Centrali. Igrala je Jaska protekle jeseni i pretkolo Kupa NSZŽ protiv četvrtoligaša Rugvice Save 1976 na svom travnjaku i pokleknula tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Kad se sve zbroji i oduzme, bila je to vrlo uspješna sezona u kojoj su Jaskanci odigrali puno dobrih utakmica i ostvarili brojne visoke pobjede. Za nešto više, konkretno za plasman u viši rang natjecanja, nedostajalo je ipak još poneko pojačanje koje bi dodatno osnažilo i proširilo kadar koji bi tada vjerojatno bio spreman za dodatni iskorak.

Kad se podvuče crta pod ovu napornu i tešku sezonu, protkanu s mnoštvom utakmica, ukupno njih čak 40, a uz zgusnut kalendar natjecanja, trenerski dvojac Jaske Mislav Bradvić i Viktor Šimanović, može biti zadovoljan odrađenim poslom. Momčad je uglavnom dobro funkcionirala, osim nešto slabijih izdanja ovog proljeća na gostovanjima, na kojima je izgubljeno previše bodova. Svakako treba istaknuti stopostotni učinak ovog proljeća na domaćem terenu, a posebno je slatka bila pobjeda protiv tada vodeće Bregane, kojoj su kola krenula nizbrdo upravo nakon posrtaja na stadionu Marijana Mare Bradvića. Najružniji trenutak svakako je bila teška ozljeda koljena Dominika Stipića, koji je sada nakon operacije u procesu oporavka i koji bi se, bude li sve po planu, trebao vratiti nogometu kroz nekih šest-sedam mjeseci. Jaskanci su u 40 službenih utakmica u svim natjecanjima ove sezone, postigli 121 pogodak, a najefikasniji su bili Krunoslav Všetečka s 27 pogodaka, dok je 23 puta u strijelce bilo upisivano ime Tomislava Tandarića. Emotivan je trenutak bio oproštaj nakon posljednje utakmice sezone od Josipa Cukovića i Tomislava Tandarića, koji napuštaju Jasku. Klub im je prigodnim poklonima zahvalio na svemu učinjenom za Jasku, posebno Josipu Cukoviću koji je dugi niz godina bio udarna snaga kluba s Centrale i koji se s Jastrebovima oprostio nakon točno 319 odigranih utakmica. Od sljedeće sezone, Cuković će pojačati veteransku momčad Jaske.

Na kraju ove analize i sažetka sezone, spomenut ćemo sve igrače koji su pod vodstvom Mislava Bradvića i Viktora Šimanovića, branili boje Nogometnog kluba Jaska. To su: Danijel Budinšćak, Mladen Nežić, Bruno Mataušić, Marko Miljević (7 pogodaka), Karlo Novosel (4), Josip Cuković (15), Ignac Jerbić (1), Tomislav Nad (13), Florian Pintarić (1), Tin Borovec (9), Tomi Kopić, Antonio Smičiklas (1), Ivan Borković (7), Patrik Cipovec, Franko Jukić, Tomislav Tandarić (23), Kristijan Kurpes (1), Krunoslav Všetečka (27), Luka Mravunac (3), Dominik Stipić (3), Mario Mioković (3), Gabriel Koluder (3), Luka Štefić, Karlo Vidaković, Fran Vidas, Kruno Franjević i Luka Pustaj.